Musik till allt och alla!

Musik till allt och alla!

...................................................................................................................

Firman "Lill-Frans Musik" drivs av Thomas Pedersen, musiker, trubadur och överlevnadskonstnär i Sveg, Härjedalen. Son till Frans, pappa till Jack. Sjunger och spelar i alla tänkbara sammanhang och situationer.

Recension...

DiversePosted by Thomas Pedersen Sat, January 15, 2011 01:46:26

Jag hade skrivit en ganska lång och omfattande uppfattning om filmen "Cornelis" som jag såg på bio i onsdags. Men eftersom jag har världens sämsta internet samt ett bedrövligt verktyg att skriva i här på hemsidan så försvann allting. Kanske gör jag ett nytt försök en annan gång.

Kortfattat; filmen är sevärd om man gillar Cornelis men för den oinvigde bör den kompletteras, t ex genom att läsa boken "Ett bluesliv", skriven av Klas Gustafsson.

Hank von hell kommer undan med godkänt i rollen som Mäster C. Tyvärr kan man på vissa ställen höra en svag brytning på norska. Sångmässigt underkänd enligt mitt tycke. "Gör det bättre själv då!" kanske ni tänker? Ja, det kan jag väl, alla dagar i veckan. Tamejfan!

Höjdpunkterna är annars originalmusiken, där man hör Cornelis egna stämma, samt de instrumentala strofer som är skrivna av sonen Jack Vreeswijk. En annan höjdpunkt är scenen där Cornelis som "föredetting" spelar på Roskilde i juli 1987 och gör fullständig succé.

Nu ska jag stänga locket på min laptop med en smäll och gå och lägga mig.

Medborgare - god natt...

  • Comments(0)//www.lillfrans.se/#post119