Musik till allt och alla!

Musik till allt och alla!

...................................................................................................................

Firman "Lill-Frans Musik" drivs av Thomas Pedersen, musiker, trubadur och överlevnadskonstnär i Sveg, Härjedalen. Son till Frans, pappa till Jack. Sjunger och spelar i alla tänkbara sammanhang och situationer.

Vändningen...

Färjestads BKPosted by Thomas Pedersen Tue, January 25, 2011 22:27:42
Det började med en rejäl käftsmäll. Dick Axelsson jobbade till sig ett friläge men sköt i stolpen. Modo vände spelet och efter visst slarv av Magnus Nygren kunde livsfarlige Nagy göra 1-0. Kort därefter ringer det bakom Salák igen och 2-0 är ett faktum.

Men FBK har en helt annan fart och frenesi i sitt spel ikväll och innan hesa Fredrik ljuder har man vänt på tillställningen till 2-3 efter varsitt mål av Wallin, Åslund och C. Berglund. Skaplig start för den nya förstakedjan! Jag tror knappt mina ögon. Hur kan exakt samma lag spela så fantastiskt mycket bättre ikväll jämfört med det platta fall man presterade i lördags?

FBK är det bättre laget även i andra perioden och man vinner skotten klart även om perioden förblir mållös. Närmast är Pelle Prestberg som i ett friläge skjuter ett skott som Tarkki i hemmamålet klarar. Hetare känslor i andra perioden och skönaste citatet står Sanny Lindström för; "Det är ett gnällgäng här uppe!"

Tredje perioden präglas av utvisningar för bortalaget. En del väldigt hårt dömda sådana, i alla fall med tanke på att hemmaspelarnas slashingar och hakningar hela tiden släpps av domarteamet. Modo får chansen i fem mot tre men skapar faktiskt ingenting och FBK kan efter den sekvensen åter flytta upp spelet.

Spelet går sedan lite fram och tillbaka och Modo putsar till skottstatistiken men utan att skapa några hetare lägen. När cirka fyra minuter återstår av matchen får FBK äntligen chansen att spela powerplay, något man bara fått göra en gång tidigare i matchen. Och utdelning ska det bli! Nygren skjuter ett välplacerat skott som Tarkki släpper retur på, rakt ut till Sterner som rakar in 2-4 och matchen är avgjord!

Med tanke på FBK:s magra poängskörd den senaste tiden så var denna seger obeskrivligt viktig. Nu gäller det bara att fortsätta på den inslagna vägen och spelar man lika som idag, ja då har Brynäs ingenting att hämta i Karlstad på torsdag.

En stor eloge till hela laget idag, som tillsammans jobbat sig tillbaka till ett vinnande spår! Och visst fan verkar det som att Färjestad fortfarande är Modos "bogeyteam"?

  • Comments(0)//www.lillfrans.se/#post124