Musik till allt och alla!

Musik till allt och alla!

...................................................................................................................

Firman "Lill-Frans Musik" drivs av Thomas Pedersen, musiker, trubadur och överlevnadskonstnär i Sveg, Härjedalen. Son till Frans, pappa till Jack. Sjunger och spelar i alla tänkbara sammanhang och situationer.

Det går bra nu!

Färjestads BKPosted by Thomas Pedersen Tue, February 01, 2011 23:09:40

Måndag: AIK - Färjestad, 1-3

Tisdag: Färjestad - Luleå, 2-0

Lägg till 3-0-segern borta mot Frölunda i lördags och plötsligt har FBK en svit på tre raka segrar.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur jag har upplevt den senaste tidens matcher men nöjer mig med att lyfta fram några saker;

* Rickard Wallin! Kaptenen är tillbaka och plötsligt har FBK en stark förstakedja. Christian Berglund har onekligen saknat sin radarpartner Wallin och med en pånyttfödd Per Åslund på andra kanten blir det en perfekt mix och ett giftigt anfallsvapen.

* Alexander Salák! Den tjeckiske fantomen har nu satt klubbrekord i Färjestads BK med sex hållna nollor och Daniel ”Hento” Henrikssons rekord från guldsäsongen 05/06 är därmed utraderat.

* Jonas Brodin! Petad från JVM-laget i sista stund men visar just nu att han kommer bli att räkna med i framtiden. I Sanny Lindströms frånvaro är han lagets bäste back. Noggrann, kylig, teknisk, tuff och vågar nu också ta klivet upp i offensiven.

* Marius Holtet! Den högerfattade norrmannen har höjt sitt spel och är en stor anledning till att FBK har ett så väl fungerande boxplay. Han har inte heller några som helst problem att underkasta sig den rollen, något han ska ha all heder av och det skulle inte förvåna mig om han får förnyat kontrakt.

* Sparkningen av Dragan Umicevic! Jag var först tveksam, med tanke på FBK:s skadebenägna forwards, men efter dagens match inser jag att FBK inte behöver den något late och nonchalante Köpingsonen i laget. Dragan började säsongen bra, hade bra fart på grillorna och var snabb i tanken. Tyvärr har det mattats av mot slutet och eftersom han inte ingick i FBK:s framtidsplaner så var det nog rätt att släppa honom till Frölunda. Tack och lycka till! Skulle dock inte förvåna mig om han gör hattrick mot FBK vid första bästa tillfälle.

Nu är det bara för laget att ladda om och åka tillbaka till Hovet på torsdag för att möta Djurgården. Just matcherna mot Djurgården är extra viktiga att vinna, just för att motståndet heter Djurgården! Det blev förlust senast lagen möttes när FBK tappade sin 3-2-ledning med sju sekunder kvar och sedan förlorade på straffar. Men jag är ganska säker på ett helt annat resultat på torsdag.

Och sista matchen innan uppehållet blir hemma på lördag mot Modo. Då får jag äntligen FBK-besök i TV-soffan när Strickan kommer hem. En låda 1640 på det och lördagen är räddad.


  • Comments(0)//www.lillfrans.se/#post127