Musik till allt och alla!

Musik till allt och alla!

...................................................................................................................

Firman "Lill-Frans Musik" drivs av Thomas Pedersen, musiker, trubadur och överlevnadskonstnär i Sveg, Härjedalen. Son till Frans, pappa till Jack. Sjunger och spelar i alla tänkbara sammanhang och situationer.

Trubbel på turné!

LivetPosted by Thomas Pedersen Mon, January 21, 2013 13:53:04

Genom åren har det blivit många mil på vägarna i musikens tjänst, oftast problemfritt men ibland lite struligare. Som när pinjongen i Tonadoz-bussen gav upp på väg hem från en spelning i Bollnäs-trakterna och vi fick åka bärgningsbil från Järvsö till Kårböle. Eller när min gamla fina Audi började koka så jag fick låna en bil för att ta mig till ett gig i Lillhärdal. Eller när samma Audi inte ville starta så jag fick låna en annan Audi av en snäll kamrat för att ta mig till ett gig i Ramundberget.

Eller som i lördags när vi blev ståendes vid infarten till Tännäs-kröket när jag, Jocke och Jack var på väg till Röros. Motorn dog men som tur var så kunde vi rulla ett antal hundra meter och svänga av riksvägen så vi inte skulle "vara i vägen" som man säger. Det gick snabbt att konstatera att bränslepumpen hade sagt upp sig eftersom det surrandet ljudet man brukar höra ifrån tanken när man vrider på tändningen inte hördes.

Ringer genast till Ångman, chefsmekaniker och nära vän, som först helt befogat skäller ut mig för att jag inte har rejäla vinterkläder med mig när jag är ute och åker (jag hade dock sett till att Jack var rejält påpälsad men mina egna långjalingar låg nedpackade i väskan). Jag förklarade att vi inte höll på att frysa ihjäl eftersom det för stunden bara var 4 minusgrader och skulle det bli kallare så skulle jag så klart ringa taxi, vi var ju trots allt bara några mil ifrån Funäsdalen.

Han muttrar något men lastar sedan en hyrbil på sin bärgare och drar iväg från Sveg; "Egentligen borde jag bara åka dit och klappa till dig men jag tar väl med en bil då, jag har en V60 inne". Hur slår man ihjäl 2 timmar i en stillastående bil mitt ute i ingenstans? Man gör - ingenting.

Tiden gick förvånadsvärt fort och när Ångman rullade in där vi stod, och diabetiker-Jockes blodsocker var i svallning så var det bara att snabbt lasta över alla pinaler till den nya och fina Volvo V60:n och styra vidare mot Röros. Givetvis försenade men ändå i god tid eftersom vi hade startat denna resa tidigare än vi brukar. Kanske hade jag på känn att vi skulle stöta på problem?

Nu står bilen på verkstad och Trygg Hansa har lovat att jag kan behålla hyrbilen i några dagar till. Ny bränslepump är beställd efter mer noggrann analys av chefsmekaniker Ångman så förhoppningsvis är allt snart som vanligt igen.

Att tänka på när du är ute och turnerar;

*Starta i god tid!
*Ha med varma kläder i bilen när du åker långt, gäller främst på vintern.
*Se till att ha med dryck och något ätbart på resan, man vet aldrig vart man får stopp.
*Se till att ha en bra försäkring så att du kan komma vidare så fort som möjligt!
*Se till att ha en bra chefsmekaniker som ställer upp i vått och torrt!

Jag vill också varna för att ha-begäret efter en ny bil kan bli ganska påtagligt när man får köra en sprillans ny hyrbil. Denna Volvo V60 har allt man kan önska och den till och med hälsade oss "Välkommen till Sverige" när vi passerade gränsen på hemvägen igår. Att den dessutom genom några enkla knapptryckningar parade ihop sig med min telefon så vi kunde spela Spotify på vägen hem gjorde denna resa bra mycket bättre än jag hade kunnat tro när jag för några ögonblick stod och svor över min fina SAAB som just för stunden inte var värd särskilt mycket.

Bjuder på en bild, när vi äntligen har kommit fram till Bergstadens hotell så är snälle hotellchefen Kenneth inte sen att bjuda Jack på en rejäl "barnedrink";

  • Comments(0)//www.lillfrans.se/#post279